top of page

Portret schilderen is een favoriet onderdeel van schilderen voor mij. Ik vind het heerlijk om daar mee bezig te zijn en er zoveel mogelijk gelaagdheid in te leggen. Van elk portret leer ik weer en er gaat heel veel tijd en energie in zitten. Een doek is pas echt af als het ook zo voelt, gemiddeld duurt het twee tot drie maanden. Het is een proces.

Doek feelings
Dit doek is een vervolg op een andere, eerder portret wat ik geschilderd heb (zie hieronder) genaamd “broken”. Dat schilderij heb ik gemaakt in 2021 wat een moeilijk jaar voor mij was. Mijn vader is in 2020 overleden en in dat doek heb ik verdriet geschilderd van een meisje. Het doek “feelings” is een doek wat daarop volgt laat zien dat de tranen weg zijn, maar het meisje kan weer wat positiever kijken.

Doek broken
Gemaakt in het jaar nadat mijn vader overleden is en dit bleek ook een mooie verwerking van mijn verdriet te zijn. Alhoewel ik er van te voren niet bewust mee bezig was dat dit doek dit voor mij zou gaan betekenen. Ze is niet helemaal af geschilderd, omdat ze zich niet heel voelt. Met enige moeite heb ik dit doek verkocht aan iemand die er zelf ook een verhaal en gevoel erbij heeft, ik weet dat ze een mooie plek heeft in een fijne B&B, bij lieve mensen.

Doek when the sun shines
Een mooi en vrouwelijk portret van Audrey Hepburn. Ik heb uitgepakt met de kleuren: rood en veel roze. Je ziet de zon op haar gezicht schijnen en de schaduw van de hoed valt over haar ogen; dat was nog wel even spannend om te schilderen. Kortom een mooi doek wat kleur in je interieur zal geven en waar je een lekker zomers gevoel van krijgt.

Doek marilyn 2.0
Marilyn Monroe was een prachtige vrouw en ik vind (en met mij natuurlijk velen) haar gezicht super om te schilderen. Oké heel origineel is het misschien niet, maar het gaf mij een super gevoel om haar te schilderen en voorzichtig te experimenteren met verschillende technieken. Al met al een mooi doek voor aan de muur. De achtergrond is een metallic kleur grijs wat het net wat anders maakt. Het doek is een opvolger van het doek candy marilyn, die met kauwgombal geschilderd is en dit doek dus zonder.

Doek madonna in your face
Naast Marilyn nog zo’n icoon: Madonna; ik heb haar lichtelijk strip-achtig geschilderd. Ook hier heeft het gezicht weer meerdere lagen om diepte te krijgen. Ook de hand was destijds voor mij wat ingewikkelder.

Doek candy marilyn 2.0
Dit doek had ik al een keer eerder (mijn allereerste portret schilderij) in het klein gemaakt en voelde de behoefte om een groter doek te maken. De kauwgombal springt er uit en de oogopslag van Marilyn is fantastisch! Dit doek is een mooie eyecatcher in je huis; maar toch een rustig doek.

Doek audrey portart

Een portret van Audrey Hepburn. Ik wilde haar eer aan doen om haar te schilderen; ze heeft veel betekent voor de minder bedeelden op aarde. De achtergrond is in metallic geschilderd om het portret nog beter uit te laten komen, verder heb ik het simpel gehouden qua kleuren. Ook zie je duidelijk haar karakteristieke haren en oogopslag.

bottom of page